– Et steg i riktig retning – Sandefjord

– Et steg i riktig retning

Et steg i riktig retning, men fortsatt en vei å gå, det kan nok være en oppsummering av Sandefjords møte med ØIF Arendal i Jotunhallen onsdag. 12-19 ved pause ble til 25-31 etter 60 minutter, i en kamp hvor Arendal-keeper Kristian Jurisic var den store forskjellen.

Etter to runder av årets REMA1000-liga står vi som ventet med null poeng. Men mens åpningskampen mot Drammen bar preg av noe uforløst, noe reservert, noe bundet, var det et ganske annet Sandefjord-lag vi fikk se mot ØIF Arendal.

Det var fullt trøkk fra start, målsjansene kom på løpende bånd, men i Arendal-målet sto en umulig Kristian Jurisic. Med en redningsprosent på over 50 sørget han nærmest alene for at Arendal kunne gå til pause med sju måls ledelse. Det var nemlig ikke så stor forskjell på banespillet, men gjestene utnyttet selvsagt de mange kontringssjansene de fikk etter Jurisics redninger.

Lyngbø god i mål
Christian Morillo Lyngbø, som overtok for Johan Hedlund Bergqvist midtveis i første omgang, leverte et par gode redninger rett før pause og fortsatte med 3-4 fine redninger i begynnelsen av den andre. Det ga Sandefjord fornyet håp. Arendal var bare fem og seks mål foran, og kampen levde, faktisk helt til det bare var et par-tre minutter igjen.

Arendal-trener Marinko Kurtovic tok i hvert fall ingen sjanser og puttet på det sterkeste laget han hadde for å sikre begge poengene.

Vi slo gjestene med ett mål i den andre omgangen. Keeper Lyngbø er nevnt, men en annen som leverte i toppklasse var Emil Sundfær Johnsen. Forsvarskjempen som tok imot den ene trøkken etter den andre, men som sto like støtt i midtforsvaret og skapte store problemer for Arendals avsluttere. Det var nesten ikke mulig å komme seg forbi der Sundfær befant seg.

En smell i hodet
Men hva skjedde egentlig helt på slutten av den første omgangen? Emil kom jo på banen med bandasje rundt hodet til den andre?

– Mario Matic fullførte skuddet sitt og traff meg litt oppe i hodet. Det ble et lite rift, men det var ikke så dramatisk som det kunne se ut til, sier Emil, som i hvert fall ikke lot seg affisere av bandasjen. I tillegg til knalltøft forsvarsspill klinket han til med tre mål på fire forsøk.

– Vi var atskillig mer gira i dag enn på søndag. Det merket vi både i forsvar og angrep, sier den høyreiste bodøværingen, som denne kvelden fikk vist at han holder mål selv om store og sterke arendalitter.

Målskårere for Sandefjord: Jonas Elverhøy 5, Magnus Langeland 4, Sander Linderud 3, Emil Johnsen 3, Janis Pavlovics 3 (2), Fredrik Engelstad 2, Tarik Repesa 2, Simen Søgard 1, Håkon Økern 1, André Tuzov 1.