Sandefjord – Runar 28-27: Da gutter ble menn – Sandefjord

Sandefjord – Runar 28-27: Da gutter ble menn

For tre måneder siden ble vi knust i Runarhallen (20-31). I Jotunhallen i kveld slo vi kraftfullt tilbake (28-27). Våre unge håndballgutter er blitt menn over natta. Og adventstiden fikk sin aller, aller beste innledning for alle som elsker Sandefjord!

– Jeg er imponert over hvordan spillerne klarte å nullstille seg i pausen og knalle til igjen fra start i 2. omgang. Runar hadde tross alt hentet inn en femmålsledelse. Og så er jeg selvsagt kjempeglad for seieren, for at vi skaffet oss to nye poeng, for at vi har fått heng på de andre lagene på nederste del av tabellen og for at vi slår Runar!

Det sa Einar Veierød etter kampen. Trener-Einar, mannen som har stått last og brast med Sandefjord Håndball siden han kom inn som trener i starten av 2011/12-sesongen.

Ikke vunnet siden 2009/10
Sjøl har han aldri vært med på å slå Runar i Jotunhallen. Sist gang det skjedde var nemlig i 2009/10-sesongen, da den gang Sandefjord TIF vant 28-26. Siden har det blitt to tap og en uavgjort, før kveldens seier.

Det så jo ufattelig lyst underveis i den første omgangen. Sandefjord skåret og skåret, og Johan Bergqvist i målet reddet og reddet. På motsatt side byttet Runar keepere i voldsomt tempo, men det ble ikke redninger av det heller.

Så plutselig snudde det. På 13-8 tar Einar timeout. På de siste ti minuttene er Runar det beste laget og utligner til 14-14 før pause.

– Jeg lover, jeg skal aldri gjøre det mer. Men jeg følte at flere av gutta var slitne, at de trengte en pause, sier han.

Fantastisk start
Og så kommer altså det som imponerte Einar mest, nemlig starten på 2. omgang. I løpet av de første 20 minuttene skåret Runar bare 5 (fem) ganger, mot SHs ni, og det sto 23-19. De siste ti minuttene var følelsen at dette har vi kontroll på, dette går bra. Vi kan ikke tape denne kampen.

Seieren ble helt klar da Simen Søgaard, vår toppskårer med 9 mål, ordnet 28-25 med bare minuttet igjen å spille. At Runar skåret to i sluttminuttet betød lite. Vi vant 28-.27 i et lokalderby vi ikke har opplevd maken til på noen år. For en opplevelse! For en følelse! For en gave til alle de som jobber jevnt og trutt for klubben!

Utrolig viktig
Nå venter resten av den søte adventstid. Det vil si Fjellhammer borte søndag 13. desember og Viking Håndball hjemme lørdag 19. desember. To utrolig viktige kamper som i stor grad vil avgjøre hvor vi ender på tabellen denne sesongen. Runar-seieren var viktig, men det er poeng mot Fjellhammer og Viking som betyr aller mest.

Målskårere mot Runar: Simen Søgaard 9 (5), Kristoffer Norgren Olsen 4, Tarik Repesa 4, Jonas Myreng Elverhøy 4, Sander Wennberg Linderud 3, Magnus Langeland 3, Emil Sundfær Johnsen 1.

På bildet: Juryen klarte ikke å bestemme seg for hvem som var Sandefjords beste spiller mot Runar fredag og endte med en delt avgjørelse: Keeper Johan Bergqvist Hedlund og høyrekant Simen Søgaard. Ikke noe dumt resultat, spør du oss.