Sandefjord Håndball-Sandnes, 1. divisjon 1920 > Kamprapport – Sandefjord
Tarik Repesa i hardt vær mot Sandnes.

Sandefjord Håndball-Sandnes, 1. divisjon 1920 > Kamprapport

Solid kamp før jule- og mesterskappause fra gutta i blått

Etter to uker med gipset tommel fikk Tarik Repesa beskjed tirsdag om at fingeren likevel ikke var brukket. Av med gipsen, og vipps så var han igjen SHs bestemann da de slo Sandnes hele 32-22 onsdag. – Nå er vi der vi vil være, i opprykkskampen, sier en veldig godt fornøyd Repesa.

– De hadde sett feil på de første røntgenbildene. Meldingen den gang var klar, jeg måtte regne med flere uker borte fra håndballen. Men heldigvis gjorde de feil, sa en strålende fornøyd Tarik Repesa (24) etter seieren over Sandnes i Jotunhallen.

Han ble hedret med tittelen «Banens beste» etter en kamp hvor han leverte i begge ender av banen; med fantastisk godt forsvarsspill og med seks skåringer på sju forsøk – noen av dem i litt utradisjonell stil (bildet).

– Vi spiller veldig bra i første omgang. Vi blir bedre og bedre kjent med hverandre, og det merkes ikke minst i forsvar, sier Tarik, som mot Sandnes utgjorde midtforsvaret sammen med Emil Sundfær Johnsen. I den duoen har SH virkelig en granittblokk. Bare spør de av Sandnes-spillerne som prøvde seg på nærkamp!

Takket for følget
20-9 til halvtid var ikke et mål for mye. Mange lurte nok litt når dommerne måtte opp med passiv-armen allerede i det første SH-angrepet, men det gikk seg fort til. Sandnes hang med de første 11 minuttene (5-4), men så var det takk for følget. 

I 2. omgang ble det som ventet litt mindre trykk. Hjemmelaget senket seg noen prosent, nok til at Sandnes kunne holde følge. Faktisk vant gjestene de siste 30 minuttene med ett mål, uten at det syntes å gå inn på SH-guttene i særlig grad.

– Det er vanskelig å holde intensiteten oppe når ledelsen blir så stor, og du får en ti minutters pause. Det gjelder for nesten alle lag , sier Tarik Repesa.

– Bare spill!
Han gliste godt etter en kamp som han var forberedt på ikke å spille. Men så var han altså til kontroll med tommelen på tirsdag, og da kom gladmeldingen: Ikke noe brudd, gitt, vi tar av gipsen og du kan bruke handa så snart du ønsker det selv!

Og fjorårets Kolstad-spiller trengte ikke å bli bedt to ganger.

– Vi er i opprykksform nå. Kjipt at vi tapte for Viking, men vi er gode nok til å holde oss helt der oppe. Forsvaret sitter, vi har fått nesten alle spillerne tilbake etter skader, og dermed har vi også mange flere å spille på. Og så blir vi bedre og bedre kjent med hverandre, det hjelper godt. Både framover og bakover, sier Repesa.

Tett i toppen
Etter de to poengene med Sandnes ligger SH på fjerdeplass i 1. divisjon, a poeng med Kristiansand på kvalifiseringsplassen. Poenget bak lurer Nøtterøy med en kamp mindre spilt. Opp til Fjellhammer på andreplass er det fem poeng etter at Lørenskog-laget onsdag slo Charlottenlund 29-26. Viking troner på tabelltoppen, tre poeng foran Fjellhammer igjen, men det var bare såvidt båten bar mot Falk i Horten (vant 25-23).