– Vi var ikke tilstede da vi måtte være det, dessverre – Sandefjord

– Vi var ikke tilstede da vi måtte være det, dessverre

Et surt ettmålstap for Viking gir en dårlig inngang på julefeiringen for Sandefjord-gutta. – Vi glipper på situasjoner som vi ikke burde glippe på, fordi vi ikke er helt tilstede ute på banen. Forbaska irriterende, det ene poenget hadde vært gull verdt, sier en skuffet Einar Veierød etterpå.

Det begynte vanskelig (9-11), gikk over til å bli bra (16-14 til pause), ble enda bedre i begynnelsen av 2. omgang (19-15) og endte utrolig bittert (25-26).

I en kamp alle visste ville ha stor betydning for fortsettelsen i REMA1000-ligaen, hvor seier ville bety et godt stykke vei mellom oss og Viking, var det i stedet gjestene som kunne juble på banen, i garderoben, på bussen til Torp og på hele flyreisen hjem.

For denne kampen var like viktig for dem. Tap ville bety at de lå godt bak sine argeste konkurrenter, seier ville gi omtrent dødt løp i tabellbunnen.

Stor skuffelse
Einar Veierød innrømmer at det smakte surt. At skuffelsen er stor. Men han må også innse at det fortsatt mangler litt på at vi skal være et godt REMA1000-lag. Et lag som kan ta jevnt med poeng, nok til å være med i det gode selskap over mer enn én sesong.

– Nå må vi ha minst to seirer til for å klare kvalifisering. Derfor hadde seier i kveld hatt så stor betydning. Selv ett poeng ville vært verdifullt. Men vi klarer ikke å gjennomføre kampplanen. Vi skulle stoppe Kallestad, han skårer åtte. Vi skyter keeperen deres god utover i andre omgang, og vi misser på taktikken i det siste angrepet til Viking. Skytterne skulle ikke komme til, men Kjartan Johansen kommer likevel på godt skuddhold.

For passive
– Hva skjer på 19-15?

– Vi blir for passive. Vi foretar noen bytter for at spillere skal få hvile, men klarer ikke å holde på den gode flyten, sier Einar Veierød.

Målskårere for Sandefjord: Sander Wennberg Linderud 6, Magnus Langeland 6, Kristoffer Norgren Olsen 4 (1), André Pung Tuzov 3, Jonas Myreng Elverhøy 3, Håkon Økern 1, Fredrik Svendsen 1, Simen Søgaard 1 (1).