Tre gode grunner til at vi ikke er favoritter mot Viking – Sandefjord

Tre gode grunner til at vi ikke er favoritter mot Viking

Det er fort gjort å hevde at vi er favoritter i morgendagens møte med Viking i Jotunhallen. Vi ligger jo tross alt foran dem på tabellen og er i flyten. Her er tre gode grunner til at vi ikke er det!

 1. Dårlig statistikk mot nettopp Viking
  De to siste sesongene har vi spilt mot Viking tre ganger og tapt alle tre. I 2019/20-sesongen møttes vi i Jotunhallen allerede i den første hjemmekampen 9. september, og rogalendingene tok med seg begge poengene tilbake til Stavanger etter seier 25-23.

  I Stavanger i desember samme år trakk Viking nok en gang det lengste strået, den gang med knepne 24-23 i en kamp vi hadde alle muligheter til å vinne.

  I denne høstens oppgjør i Stavanger var vi sjanseløse. De mørkeblå vant med klare 28-20, og trener Einar Veierød var skarp i tonen etter kampen: – Nå kan vi ikke lenger bare si at vi er gode nok for REMA1000-ligaen, nå må vi også vise det, sa han.
 2. Viking har flere sterke resultater
  Viking endte på andreplass i fjorårets 1. divisjon og rykket rett opp i REMA1000-ligaen sammen med divisjonsvinner Fjellhammer.

  I serien så langt har de levert mange gode enkeltresultater. Poengene har kommet gjennom seirer over Sandefjord H Intet tre vokser (28-20), Halden B (36-26), Fjellhammer H (30-30) og Kolstad H (26-17). I tillegg spilte de jevnt med Haslum borte (25-29), holdt Elverum til seksmålstap (27-33) i Terningen Arena og var svært nær poeng hjemme mot Halden (22-23) i siste runden.
 3. Intet tre vokser opp i himmelen
  Gutta i blått kan se tilbake på tre strake seirer, alle tre av den imponerende sorten. Borteseier over ØIF Arendal (33-30) den kvalitetsmessig beste, men sterkt også å slå Runar (28-27) og Fjellhammer (32-30). Og best av alt: I alle de tre oppgjørene har vi spilt jevnt eller bedre med motstanderen gjennom kampen, og vi har avgjort til vår fordel selv om det har vært jevnt og spennende i sluttminuttene.

  Men tre på rad er en sjeldenhet for lag som ligger på bunnen av tabellen. Fire på rad er enda sjeldnere. Det er fort gjort at bobla sprekker, at spillere og trenere blir litt overmodige, tar lettere på oppgavene og innkasserer poengene før kampen er spilt.

  Det kan fort skje med oss også. Og da er vi tilbake under streken. Til jul.