Sandefjord-Haslum HK, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord
Johan Bergqvist reddet nesten halvparten av skuddene som kom de siste tjue minuttene av kampen mot Ros. Det berget det ene poenget.

Sandefjord-Haslum HK, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Vi skrev om to gode venner, Einar Veierød og Tom-Eirik Skarpsno , før møtet mellom Sandefjord og Haslum i Jotunhallen søndag. De to trenerne håpet begge på seier og viktige poeng. Men trolig var det ingen av dem som hadde forestilt seg at hjemmelaget ikke bare skulle vinne, men knuse gjestene fra Bærum. 30-22, og seieren var så godt som sikret før det var spilt ti minutter av den andre omgangen!

Det var ventet et tøft oppgjør i Jotunhallen. To lag på poengjakt og skritt oppover på tabellen. Haslum lå med 2 poeng, Sandefjord med smultring. Ikke noe godt utgangspunkt for å sikre REMA1000-liga spill også neste sesong.

Første omgang bla fattig på mål. Halvveis sto det 6-6. Begge lag sleit med å få ballen bak motstanderens keeper. Heldigvis var Kristoffer Norgren Olsen sikker fra straffemerket, og hjemmelaget fikk uttelling for den innsatsen Tarik Repesa la igjen inne på streken. Bakspillerne på begge sider, Anders Jansrud og Sander Wennberg Linderud, hang også godt med. Det var fra kantposisjonene vi misbrukte flest muligheter.

Det var ikke før de siste fem minuttene av omgangen at Sandefjord klarte å tilrive seg et lite overtak. Johan Bergqvist i SH-målet hadde fulgt opp storspillet fra innledningen og holdt oss inne i kampen. 9-9 ble til 10-9, 11-10 og 12-10. Det siste målet bare fem sekunder før pausesignalet. Denne gang traff Sandefjord med taktikken etter timeout, og to mål foran føltes godt.

10 minutter ut o andre omgang sto Johan Bergqvist med en redningsprosent på 45, og vi ledet 19-12! Det var som om gutta ble skutt ut av en rakett etter hvilen. Ja, Haslum skåret det første målet og reduserte til 12-11 etter en teknisk feil fra vår side, og Tarik misbrukte en god mulighet fra strek, men så sa de takk for følget! 13-11. ved Linderud, 14-11 ved Jansrud, 15-11 ved Repesa og 16-11 ved Linderud igjen. Alt i løpet av to minutters spill!

Og det stoppet ikke der! Sander Linderud sa etter kampen at han fikk følelsen av at han kunne gjøre hva som helst, ballen gikk uansett i nettet. Og den følelsen satt nok resten av de tilstedeværende i Jotunhallen med også. Han ordnet 17-11, 19-12 og 20-12 samtidig som Bergqvist stengte bakover. Og Linderud ga seg ikke før på 24-16, da han ordnet sitt tiende mål for dagen – på ti forsøk! Ikke rart han ble kåret til Sandefjords beste spiller.

Selv om vi satt med en snikende følelse av at det fortsatt kunne gå galt, at vi kunne de miste de poengene som så så sikre ut, så kunne det selvsagt ikke det. For Einar Veierøds gutter hadde full kontroll denne kvelden. Det var ikke så farlig om Johans redningsprosent gikk litt ned de siste 11-12 minuttene. Slaget var vunnet, poengene var sikret. Haslum hadde ikke mer å stille opp med, de strakk rett og slett ikke til i møtet med de blå fra Sandefjord. I stedet måtte de dra hjem til Bærum med 22-30 i sekken. Hurra for 17. oktober!