Sandefjord-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Sandefjord-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Trønderklubben Kolstad skal etter planen spille Champions League-håndball i løpet av de neste tre-fire årene, men akkurat nå må de konsentrere seg om å berge plassen i REMA1000-ligaen. Sandefjord kan gjøre den oppgaven enda vanskeligere å løse.

Firemålseieren (29-25) over Kolstad i oktober var et lyspunkt i en litt vanskelig sesongstart for Sandefjord i fjorårets REMA1000-liga. Den ga bud om noe mer, men vi måtte vente i nesten to måneder på den neste topoengeren, borte mot ØIF Arendal.

Nå er situasjonen en annen. Sandefjord er igang med poengfangsten. Seirer over Haslum og Bergen har satt dem på rett spor, og Kolstad er neste lag ut i «kamper som må vinnes» for å sikre plass i neste års eliteserie. For overraskende nok befinner også trønderne seg på nedre halvdel av tabellen, etter flere overraskende tap. Blant annet i siste runde, da de røyk med hele ti mål hjemme mot Haslum (30-20).

De skal altså til Champions League om noen år, Kolstad. Neste år forsterker de laget med landslagsspillerne Torbjørn Bergerud (keeper) og Magnus Gullerud (strek) , samt islendingene Sigvaldi Gudjonsson (høyrekant) og Janus Smarasson (midtback). Året etter kommer selveste Sander Sagosen (venstreback) og Magnus Abelvik Rød (høyreback). Da skal de være klare til kamp mot Elverum om den norske håndballtronen.

Men først må de beholde plassen i eliteserien. Et nedrykk vil i beste fall sette dem et år tilbake, i verste fall innebære at de mange forsterkningene likevel ikke kommer. For Bergerud og kompani ser vel ikke for seg å møte Oslo-Studentene og Charlottenlund?

Sandefjord har alle muligheter for å sikre seg to poeng i kveld. Etter en krevende skadeperiode er alle mann tilbake og klare for kamp, minus Mats Mork som fikk et tåbrudd i Bergen og må vente litt før han er tilbake i kamp.

Det betyr at også Anders Hallberg er på plass, lagkapteinen og mannen som styrer angrepsspillet fra sin posisjon som midtback. Einar Veierøds høyre hånd ute på spilleflaten, og en særdeles viktig brikke for et lag på poengjakt.

Et ekstra poeng: Tarik Repesa (bildet) møter gamleklubben Kolstad for første gang. Til kampen i fjor var han skadet. Og på motsatt side stiller Magnus Langeland, som også møter gamleklubben sin for første gang.

Kampen har avkast kl 18.00 i Jotunhallen. Ta turen og hei gutta våre fram til seier!