Sandefjord-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Sandefjord-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

– Det var skikkelig skit, sa Sandefjords bestemann Anders Hallbers etter ettmålstapet for Kolstad onsdag kveld. Og det var akkurat det det var. Skit. Skit. Skit! Vi fortjente poeng mot trønderne, men fikk ingen. Kolstad vant 31-30.

Vi visste det ville bli jevnt. Vi visste det ville bli spennende. Og det ble det så til de grader. For selv om Kolstad ledet mesteparten av kampen, bortsett fra i åpningsminuttene, var de aldri langt unna. I hvert fall ikke i første omgang. Lagene gir til pause på stillingen 15-16.

I de første tretti minuttene måtte Sandefjord sette sin lit til keeper Johan Hedlund Bergqvist og kantene Kristoffer Norgren Olsen og Simen Søgaard. Det kom veldig få skåringer fra. bakspillerne, men de mange strålende redningene fra Johan og skarpe kantavslutninger gjorde at vi holdt godt følge.

Hentet inn og hentet inn
Etter hvilen snudde kampbildet på flere fronter. Kolstad jobbet seg til femmålsledelse et par ganger, men aldri mer. Og hver gang hentet Sandefjord inn igjen, men aldri til mindre enn to mål bak. De måtte hele tiden kjempe for å holde avstanden, aldri kjempe for å øke ledelsen.

Bakspillerne kom langt mer med i kampen. Både Anders Hallberg, Sander Wennberg Linderud, Anders Jansrud og Magnus Galabuzi Segujja utfordret Kolstad-forsvaret og vant. Flere ganger hver.

Gikk tom for tid
Og så da, i kampens siste minutter kom vi så nær som mulig uten å få poeng. Tre minutter før slutt lå vi tre mål bak. Tre mål ble til to. Sander Akerlie reddet, og ledelsen krympet til et fattig mål. Men det nyttet ikke selv med et særdeles offensivt forsvar, og en dårlig Kolstad-avslutning: Tida var ute da vi gjenerobret ballen, dommerne signaliserte for full tid og bitre 30-31 lyste mot oss på storskjermen.

– Det minner litt om Nærbø-kampen, sa Hallberg etterpå. – Vi er så nær, så nær, men glipper på tampen.

Den gang kunne vi jo fort fått to poeng, og i hvert fall ett, mens vi mot Kolstad skulle vært veldig fornøyd med det ene.

Men nå er det bare å riste av seg skuffelsen og forberede seg på ny REMA1000-liga kamp mot Nøtterøy i Tønsberghallen allerede lørdag. De kampene har en gledelig vane med å ende med borteseier. Måtte det skje igjen!

Målskårere mot Kolstad: Kristoffer Norgren Olsen 8 (2), Anders Hallberg 6 (2), Simen Søgaard 3, Sander Wennberg Linderud 3, Anders Jansrud 3, Tarik Repesa 3, Magnus Galabuzi Segujja 2, Fredrik Engelstad 1, Sander Haakestad 1.