Sandefjord-Kristiansand Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Sandefjord-Kristiansand Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Historien om Kristiansand Topphåndball er bare tre år gammel. Nå ypper laget som spilte i 2. divisjon så sent som sesongen 2018-19 seg i REMA1000-ligaen. Men får de seg en på haka i Jotunhallen onsdag?

Kristiansand ble til Kristiansand Topphåndball. Klubb-bygger og trener Robin Haugsgjerd ble hentet fra Nærbø, inn i klubben kom sørlendinger med både penger og nettverk. Det skulle bli slutt på at damelaget Vipers var enerådende på håndballbanen sør for Arendal.

Og jammen har de greid mange av de målene de satte seg den gangen. Oppholdet i 1. divisjon ble av kort varighet. Først et år hvor de havnet midt på tabellen (2019-20, da Sandefjord ble nummer 3 og rykket opp), deretter tabelleder og klar for REMA1000-ligaen da pandemien stoppet mer spill i fjor høst.

Underveis har de gjort mange endringer både på lag, støtteapparat og organisasjon. Fra laget som slo Bodø 43-27 i Aquarama 8. mars 2020, rett før landet vårt ble stengt ned av covid19-viruset, til laget som tapte med sju mål (28-35) for Drammen i samme arena for bare to dager siden, er det kun fire mann igjen: Kantspilleren Eric Skonhoft Jensen og de tre bakspillerne Eirik Køpp, Sebastian Schultz Hansen og Kristoffer Pedersen.

I stedet for kjente Sandefjord-navn som Mathias Risøy, Svenn-Erik Medhus, Erlend Årstein Hansen og Mathias Christiansen, finner vi i dag internasjonale profiler som Viktor Skilhammar, Joakim Larsson, Michal Potozcny og Mark van den Beucken.

Robin Haugsgjerd, som ble byttet ut med Gunnar Pettersen før 2020-21 sesongen, er tilbake på trenerbenken i tospann med den tidligere Bodø-treneren Thorbjørn Evjen. Og bak benken, og rundt i alle kontorene, opererer troikaen Tommy Egeli (nestleder i styret), Kurt Mosvold (hovedsponsor) og Peder Langfeldt (markedssjef).

I dag ligger Kristiansand på sluttspillplass (nr 8 med 12 poeng), fem poeng foran oss med like mange kamper spilt. De slo oss 36-24 tidligere i høst i Sandefjord-guttas absolutte bunnpunkt. De har tatt poengene mot oss, Haslum (27-26 borte), Bergen (29-32 borte), Nøtterøy (28-31 borte), Bækkelaget (35-36 borte) og Halden (29-30 borte) .

De eneste bortetapene så langt er mot ØF Arendal (25-30), Drammen (20-36) og Elverum (19-41).

Et nivå ikke så mange målene i forskjell fra hva Sandefjord er i stand til å prestere. Men mens Kristiansand har hatt marginene på sin side, har Sandefjord som oftest tapt de jevne oppgjørene. Skal det endre seg onsdag?

Kampstart kl 18.30. Se kampen på Direktesport.

Bildetekst
Får vi se mer storspill fra Sander Wennberg Linderud mot Kristiansand onsdag?