Sandefjord-Kristiansand Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Sandefjord-Kristiansand Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Det har ofte handlet om Sander i Sandefjord. Mot Kristiansand også. Men denne gangen er det Sander Haakestad og Sander Ree-Lindstad. Sammen var de dynamitt. Sammen var de den avgjørende faktoren for at vi slo Kristiansand 33-31. For en julepresang!

– Jeg har venta på å få muligheten. Da er det deilig å lykkes når du først får den, sier Sander Haakestad. 19-åringen på Sandefjords venstrekant spilte fra start mot Kristiansand. Kristoffer Norgren Olsen var usikker før kampen med sår hals, trener Veierød satset på unggutten som var så god i sesongoppkjøringen og som har imponert på trening gjennom hele høsten. Det er bare det at han har kjempet om plassen mot lagets toppskårer!

Åtte ganger opplevde han å se ballen smette forbi Kristiansands keepere og i mål. Åtte mål på elleve forsøk. Av en kantspiller som ikke har fått så mange mulighetene til å blomstre tidligere.

– Jeg forberedte meg godt til kampen. Jeg skjønte på treninga tirsdag at Kristoffer var litt sjuk og at det kunne bli spilletid, sier Sander H.

Sander Haakestad fikk sitt definitive gjennombrudd som Sandefjord-spiller mot Kristiansand onsdag.

Gjennombruddet
Han fikk sitt definitive gjennombrudd i Sandefjord-drakta. Og det samme kan nesten sies om lagkamerat og navnebror Sander Ree-Lindstad. Han har riktignok fått vist seg fram ved mange anledninger tidligere, men aldri har han satt et så sterkt preg på laget både defensivt og offensivt som han gjorde mot Kristiansand.

Fem mål og seks målgivende, i tillegg til å skaffe laget sitt et straffekast, er en fin fasit etter seksti minutter for 23-åringen som ikke var med mot ØIF Arendal søndag på grunn av en liten forkjølelse, men som tok igjen i fullt monn mot laget fra Sørlandets hovedstad.

Sammen sørget de to Sander´ne for 13 mål, 6 målgivende og 3 straffekast.

Sander Ree-Lindstad – nå også som storskårer!

Fra mye til lite
Sandefjord ledet fra start til mål. Til tider utrolig mye, som f eks på 15-6 etter 20 minutters spill. Så var de også med på å gjøre det litt spennende med slurvete spill de siste ti minuttene av omgangen. Til halvtid sto det 18-15. Kristiansand var det førende laget i den perioden, de hadde skaffet seg momentum.

Heldigvis lyktes ikke gjestene i starten på den andre omgangen heller. Tollef Lindqvist og Øyvind Frigstad på høyresiden hadde rett og slett ikke dagen; forsøkene endte i Sandefjord-kontringer i stedet for i nettet bak Johan Hedlund Bergqvist. Der var det for øvrig ikke så lett å komme til onsdag. Johan endte på 14 redninger og en redningsprosent på 33, laaaangt foran gjestenes keepere.

Individuelle
– Jeg vet rett og slett ikke hva som skjer i starten av kampen. Vi spiller en og en og ikke som et lag. Vi forsøker gjentatte ganger å spille til strek. Det er jo det vi IKKE skal gjøre, sa en oppgitt Kristiansand-trener Thorbjørn Evjen etter kampen.

Han kunne ikke helt utelukke at 12-målsseieren over Sandefjord i Kristiansand tidligere i høst fortsatt satt i pannebrasken til spillerne hans, selv om han ikke håpet det.

Tremålsledelsen til pause økte til fire, fem, seks og sju utover i andre omgang. Hjemmelaget holdt hodet kaldt, mens gjestene pådro seg utvisninger på rekke og rad. Ni totalt, mot Sandefjords ene. Det var også med på å sikre at de to poengene ble igjen i Jotunhallen. Så fortjent, så fortjent!

Målskårere for Sandefjord: Sander Haakestad 8, Sander Wennberg Linderud 5, Sander Ree-Lindstad 5, Simen Søgaard 5 (5), Anders Hallberg 3, Tarik Repesa 3, Anton Mynster Kronborg 2, Anders Jansrud 1, Fredrik Engelstad 1.