Sandefjord-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord

Sandefjord-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Det er en av Norges fremste spillerutvikler-klubber, Nærbø, som besøker Jotunhallen søndag kl 15.30. Spillerstallen består for en stor, stor del av unggutter som har spilt håndball sammen nær sagt siden de ble født!

Haugseng, Nærland og Lode er kjente etternavn for mange i Sandefjord. Andreas, Tord og Rassim Haugseng, Ole og Halvor Elias Nærland, Tord Aksnes Lode er 98- og 99-årganger som har vært svært sentrale i oppbyggingen av det Nærbø-laget som nå spiller sin fjerde sesong på rad i eliteserien. Det har gitt dem to 7. plasser og en 6. plass. På veien har de tatt med seg en NM-tittel i juniorklassen og et sølv i senior-NM.

Et annet bla´ Haugseng, Rune, har stått svært sentralt i oppbyggingen av håndballmiljøet i Nærbø, både rundt disse gutta og senere årganger på gutte- og jentesiden. Han har vært ildsjel, trener, leder, sponsor, ja det fins nesten ikke den rolle han ikke har hatt i Nærbø.

Stegavik sentral
Nå er det ikke slik at Nærbø-gjengen har klart alt selv. Etter opprykket fikk de med seg den tidligere landslagsspilleren Steffen Stegavik, som betydde svært mye for dem i arbeidet med å etablere seg i eliten. Danske Mike Lønne kom inn som forsterkning på strek, og i tillegg kom keeper Vegard Bakken Øien fra Elverum, venstrekant Sindre Heldal fra Fyllingen og høyre bakspiller Lars Sigve Hamre fra naboklubben Sandnes.

Stegavik var med i to år før han overtok som trener for eliteserielaget Sola, der kona hans Camilla Herrem fortsatt herjer på venstrekanten. Sindre Heldal dro videre til Elverum før denne sesongen. De har ikke fått noen nye forsterkninger før denne sesongen. Det betyr at mye ansvar fortsatt hviler på Haugseng, Nerlnd og Lode – som det alltid har gjort. 

Det ble aldri noen kamp mot Nærbø i Jotunhallen sist sesong, den forsvant i covid19-kaoset. Men i Nye Loen Nærbø vant hjemmelaget 31-27 i en kamp som viste at vi hadde noe i eliteserien å gjøre.

– De er et lag som har en voldsom spirit, som kjemper hele veien og aldri gir seg. Ingen strålende enkeltspillere, men de kan glitre som lag, sier Einar Veierød om motstanderen som venter søndag.