Sandefjord-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Sandefjord-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

– Det er bare en mann å skylde på for det poengtapet, og det er meg. Det var Einar Veierøds ord etter 33-34 tapet for Nærbø i Jotunhallen søndag ettermiddag. I en kamp Sandefjord fortjente minst ett poeng, står de igjen uten noe som helst.

De visste det ville bli tøft. De visste de møtte krigere fra Jæren som aldri gir seg, som både gir juling og tar imot juling, som slåss over hele linja og som var ubeseiret så langt i serien før møtet med de blå.

Men det var tydelig at Einar Veierøds menn var godt forberedt. Anført av kaptein og hærfører Anders Hallberg, og med en glitrende Johan hedlun Bergqvist mellom stengene, var de fullt på høyde med gjestene fra sørvest. Ikke bare de første tjue minuttene heller, slik det har vært tidligere i sesongen.

Neu da, etter atten minutter ledet vi 9-6, og selv om tremålsledelsen ikke holdt veldig lenge, var det Sandefjord som førte kampen, ikke Rune Haugsengs menn.

15-14 sto det til hjemmelaget ved pause, og 3.39 ut i 2. omgang sendte Anders Hallberg vei et skudd som brakte de blå opp i ny tremålsledelse, denne gang 18-15. Men så stokket det seg litt. Avslutningene ble med ett litt dårligere, litt mindre presise, og endte utenfor, i stolpen eller på keeper i stedet for i nettet. Nærbø kontret inn mål på og åtte minutter senere var de i føringen 22-21. Det ble 23-21 også, og 24-22, og mange satt nok og ventet på at Sandefjord skulle komme bakpå. Slik de har hatt for vane.

Og så skjedde det ikke. De kjempet seg inn i kampen igjen, anført av nevnte Hallberg og kampen toppskårer Kristoffer Norgren Olsen (11 mål). De ledet 28-27, 29-28 og 30-29. Lagene lå tett som hagl, minutter igjen ble til sekunder igjen og SH snappet ballen med snaue halvminuttet igjen å spille.

– Vi har øvd på en slik avslutning, og jeg mente vi skulle prøve den. Så gikk det ikke. Jeg vet ikke om vi skulle hatt et frikast der, men nå spiller det ingen rolle. Vi mistet ballen, de skåret og vi tapte. Kjipt, men sant, sier Einar Veierød.

Målskårere for Sandefjord søndag: Kristoffer Norgren Olsen 11 (6), Sander Linderud 5, Anders Jansrud 5, Anders Hallberg 4, Tarik Repesa 4, Simen Søgaard 2, Håkon Økern 1, Fredrik Engelstad 1.