Sandefjord-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Sandefjord
Håkon Økern i aksjon mot ØIF Arendal i Jotunhallen i fjor.

Sandefjord-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

De har utfordret Elverum som Norges beste håndballag i en årrekke. I år har de riktignok spilt seg til cupfinale i romjula, men seriegullet kan de allerede vinke farvel til. Tre strake nederlag de siste ukene har ført ØIF Arendal ned til femteplass på tabellen etter halvspilt serie. Kan de rykke ytterligere ned på søndag?

Et av fjorårets mest overraskende resultater i en svært amputert eliteserie var Sandefjords seier 34-31 over ØIF Arendal i Sør Arena. Den kampen ga Einar Veierøds menn en boost inn mot Runar-kampen i Jotunhallen noen dager senere. Med seier i den kampen også, og uavgjort mot Fjellhammer i den neste, hadde de blå sikret seg åtte poeng og var på vei oppover på tabellen fra den bunnplassen de lå på lenge.

Nå kommer møtet med Arendal i en periode hvor Sandefjord allerede er i flyten. Hør bare på denne rekka siden 17. oktober:

Haslum (H) 30-22, Drammen (B) 30-23, Bergen (B) 26-30, Kolstad (H) 30-31, Nøtterøy (B) 32-30, Fjellhammer (H) 32-29, Bækkelaget (B) 29-29. Sju poeng på sju kamper og 204-199 i målforskjell. For et lag som ligger nest sist på tabellen!

Vi var nær ved å ta to poeng i Nordstrand Arena onsdag. Veldig nær. Det røde kortet til Anders Jansrud etter bare 22 minutter representerte åpenbart en svekkelse for Sandefjord, både i forsvar og angrep. Kanskje var den kampavgjørende.

Men Anders er tilbake mot ØIF Arendal. Det er ikke gjestenes beste angrepsspiller, Magnus Søndenå. Ja riktig, vår egen Magnus Søndenå, som gikk fra Esbjerg i Danmark til Arendal i sommer. Han har skadet den ene skuldra si og skal hvile fram til cupfinalen mot Elverum 29. desember. Det kan bety at det er Sondre Paulsen som spiller i høyre bakspiller-posisjon i Jotunhallen når Richard Lindstrøm skal få hvile. En Paulsen som ikke er så skarp som for noen sesonger siden.

Nå skal det sies at gjestene har gode målgjørere på mange posisjoner. Hjemme mot Drammen onsdag, hvor de til slutt tapte 27-33, var midtbacken og spillemotoren Mario Matic sitt lags toppskårer med 5 mål. Like mange ordnet strekspilleren Fredrik Børm, og bak fra banen noterte høyreback Richard Lindstrøm, venstreback Lars Jaobsen og midtback Jørg William Fiala Gjermundnes seg alle for 3 mål. Begge kantene Olaf Richter Hoffstad og Sander Løvlie Simonsen, endte på 2 skåringer.

ØIF Arendals keeper Kristian Jurisic er så god at André Bergsholm Kristensen dro videre til Drammen for å få mer spilletid. Han ligger ofte på over 30 % og er vesentlig for Arendals muligheter for å ta poeng. Men de siste kampene har det gått tråere for ham også.