Sandefjord-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Sandefjord-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

ØIF Arendal kom til Jotunhallen søndag for å bygge selvtillit etter tre strake nederlag. Og det klarte de. 30-25 over Sandefjord var et steg i riktig retning for André Jørgensens menn. Også SH-trener Einar Veierød måtte erkjenne at gjestene fra sør var et hakk eller to bedre enn oss denne gangen.

– De hadde mer å komme med i angrepsspillet sitt. Mer trykk. Spillere som Mario Matic og Lars Jacobsen ville mer enn våre. Det vant de på. Men vi misbrukte to 7-meterskast og to klare skåringsmuligheter fra kantene våre i annen omgang. Og vi tapte tross alt bare med fem mål, sa Einar Veierød etter kampslutt.

Han hadde sett sitt lag kjempe om poengene, men ikke slik han helst vil se dem. For mot Arendal manglet den fandenivoldskheten, den ekstra innsatsen, den tælen som vi har opplevd i enkelte andre kamper. Angrepsspillet ble for puslete, rett og slett.

Det åpnet bra med Fredrik Engelstads to susere, men han kom ikke tilbake på banen etter å ha bli byttet ut med Sander Wennberg Linderud midtveis i første omgang. Og Sander brukte på sin side en snau halvtime på å komme skikkelig igang.

På motsatt side fikk Anders Jansrud tillit fra start denne gangen og også mye spilletid. Men skuddene hans satt heller ikke. Distanseskytterne våre presterte såpass dårlig at Arendal valgte å trekke seg nærmere 6-meteren med hele forsvarsrekka si. Da ble det dårligere med plass for Tarik Repesa og Håkon Økern inne på streken. Og det var dumt, for nettopp samspillet med streken, og særlig Håkon, var det som gjorde at vi holdt følge med Arendal gjennom den første omgangen.

Bare to skåringer på de første ti minuttene etter pause gjorde poengfangsten vanskelig. Arendal hadde byttet keeper, Kristian Jurisic vek plass for Ivan Eres, og det var et godt valg for dem. Fire redninger og to blokkerte skudd på de nevnte ti minuttene, samtidig som våre spillere gjorde fem tekniske feil, sørget for å gi Arendal en romslig ledelse.

På mange måter var det i denne perioden poengene ble fordelt. For de siste tyve minuttene var jevne. Arendal leder, med fem, seks og sju mål, men Sandefjord holder tritt med dem og tok sågar innpå. På 25-28 har vi muligheten til å redusere ledelsen til bare to mål, men vår bestemann søndag, Kristoffer Norgren Olsen gjør en av sine få feil og keeper Eres stopper skuddet. Arendal skårer på sin mulighet, dermed 25-29, og når Simen Søgaard også misbruker en god kantmulighet, er løpet i hvert fall kjørt.

Det var for få Sandefjord-spillere som spilte opp mot sitt beste denne gangen. Verken Johan Hedlund Berqvist eller Sander Akerlie fikk tak på Arendal-avslutningene, og ni mål til sammen fra bakspillerposisjon forteller hvorfor Arendal valgte å stole på forsvarsblokka si.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Eirik Jarl Haukedal, Jakub Petrzela, Håkon Økern 4, Anders Hallberg 4, Fredrik Engelstad 2, Simen Søgaard 3 (1), Kristoffer Norgren Olsen 6 (2), Sander Wennberg Linderud 3, Mats Mork 1, Magnus Galabuzi Segujja, Anders Jansrud 1, Sander Haakestad, Anton Mynster Kronborg, Tarik Repesa 1.

Bildetekst:
Kristoffer Norgren Olsen ble en fortjent banens beste mot ØIF Arendal. Her ser vi en av hans seks mål.