– Det var moro for mamma og pappa også! – Sandefjord
Martin Paulsen Aarvik

– Det var moro for mamma og pappa også!

– Det var mest moro etterpå, egentlig, da fikk jeg tid til å kjenne på det. Det var moro for mamma og pappa og mange andre i familien min også. De følger med på hver kamp! Det sier Martin Paulsen Aarvik, 18-åringen som skåret sitt debutmål for Sandefjord mot Fjellhammer søndag og som håper å gjenta bedriften allerede mot Viking Håndball onsdag.

Det er tett mellom slagene i REMA1000-ligaen om dagen. Onsdag spiller Sandefjord sin femte kamp på 17 dager – cupkampen mot Kristiansand inkludert. Det tette kampprogrammet har allerede satt sine spor i Sandefjord-leiren. Fire spillere i den antatte start-sekseren er ute med skader, deriblant strek- og forsvarskjempen Tarik Repesa.

Men som ellers i livet; den enes død, den andres brød. Inn på strekplass til oppgjøret mot Kristiansand, og i sin andre kamp på banen for Sandefjord skåret han ett av målene da Fjellhammer ble holdt til uavgjort i Jotunhallen søndag.

Satset på en straffe
– Jeg har begynt å kjenne Andrés (Tuzov) bevegelser, og så at det ble god plass bak 2-eren deres. Jeg fikk tak i ballen i en litt vanskelig posisjon og trodde egentlig ikke på mål, men kanskje en straffe. Men så klarte jeg å få vridd ballen utenom keeperen og i mål. Det var moro, sier Martin, som slett ikke fikk anledning til å feire skåringen der og da. Det var bare full fart tilbake i forsvar. Først etter kampen ble det mulig å suge litt på karamellen.

– Utrolig moro å få sjansen i REMA1000-ligaen når jeg bare såvidt har fylt 18 år. Også som linjespiller. Det kunne jeg ikke forestilt meg for bare to år siden, sier Martin.

Hadde lyst til å gi seg
Da hadde han nettopp gått fra Halsen til Runar, men oppholdet på Haukerød ble aldri som han hadde forestilt seg. Tidlig i desember 2018 ga han seg, rett og slett, til tross for at han nettopp hadde debutert på 02-landslaget og spilt mot både Portugal og Spania.

– Etter at jeg ga meg på Runar snakket jeg med en håndballkompis som fortalte om mijøet i Sandefjord. Så da klubben spurte om jeg ville henge med på noen treninger framover, svarte jeg ja. Det har jeg aldri angret på! I fjor sommer spurte Einar Veierød meg om jeg ville satse mer, og jeg var aldri i tvil. Jeg hadde fått være med i et så utrolig bra miljø, så jeg hadde veldig lyst til å fortsette, sier Martin.

To kamper på benken
Sesongen 2019-2020 spilte han for det meste i 2. divisjon for samarbeidslaget Tjølling. Men han fikk også med seg en semifinale i junior-NM og to kamper på benken for A-laget i 1. divisjon.

Nå har han hatt spilletid i to av fem kamper, og onsdag drar han med resten av laget til Gardermoen for å ta flyet til Stavanger.

Ny skåring og to poeng!
– Jeg har aldri kunnet forestille meg at jeg skulle spille REMA1000-liga i 2020. Aldri! Det gir meg vanvittig inspirasjon og motivasjon. Tenk deg jeg som var på vei til å gi meg for to år siden! Det er spillerne og lederne på dette laget som har hjulpet meg gjennom å tilby et så utrolig godt utviklingsmiljø!

– Nå som det første målet er i boks, det stopper vel ikke der?

– Nei., det håper jeg ikke. Kanskje det blir flere allerede mot Viking? Det hadde vært deilig! Jeg må satse på det, skåring og to poeng. Da kan vi ta helga med god samvittighet, sier Martin Paulsen Aarvik.