SH-skuta grunnstøtte da kapteinen måtte gå fra borde – Sandefjord

SH-skuta grunnstøtte da kapteinen måtte gå fra borde

Sandefjord holdt godt følge med ØIF Arendal i 25 minutter, og ledet sågår 10-9, men så mistet de sin kaptein og spilleopplegger Anders Hallberg med hodeskade. Da sikret arendalittene seg den seieren de håpet på, men en stund tenkte at kunne glippe igjen. 29-25 er imidlertid et resultat Einar Veierød og kompani kan si seg fornøyd med.

– Han fikk seg en skikkelig trykk i hodet, og er på legevakta. Jeg frykter det kan være en hjernerystelse, sa Sandefjord-trener Einar Veierød om sin kaptein Anders Hallberg i et intervju på Direktesport rett etter kampen.

Han måtte se sitt lag tapte for tredje gang på tre kamper denne REMA1000-liga-høsten, og søndag kan den fjerde komme mot suverene Elverum i Jotunhallen. Men det plager ikke verken Veierød eller kveldens beste SH-spiller Sander Wennberg Linderud.

– Vi snakker overhode ikke om noen krise. Vi har møtt tre veldig vanskelige motstandere, så det er nesten forventet at vi står uten poeng. Men de kommer, det er jeg sikker på, sa Sander etterpå.

For liten bredde
Han ble vår toppskårer med seks mål, men måtte ta veldig mye ansvar i Hallbergs fravær. Venstresida vår er fortsatt noe nølende, selv om det var framgang fra Runar-kampen. Fem mål fra kantene og tre fra streken viser at Veierød og Holand Pettersen har er stykke vei igjen før vi får se et mannskap som er farlig fra mange nok posisjoner.

Et gjennombrudd fra nevnte Sander Linderud etter sju minutters spill sørget for at det sto 2-2 på måltavla. Gutta i hvitt og blått hadde hentet inn Arendals tomålsledelse, og de slapp ikke taket før det var spilt nesten 25 min. Få skåringer begge veien, det sto 11-10 med fem minutter igjen, og det skyldtes ikke minst to gode keepere i Kristian Jurisic og vår egen Johan Hedlund Bergqvist.

Men så kom den skjebnesvangre skaden på Anders Hallberg. Han fikk seg en areal trøkk i et gjennombruddsforsøk og måtte gå og sette seg rett på utsiden av banen. Senere ble han hentet av medisinsk personell og kjørt til legevakta for sjekk. Vi kommer tilbake med mer informasjon senere.

Tekniske feil
De siste minuttene rotet Sandefjord-gutta det til for seg i angrep og slapp Arendal til med lette kontringsmål, noe a la det som skjedde mot Runar i Jotunhallen. 11-10 ble til 15-11 ved halvtid, og som økte til 20-13 ti minutter ut i den andre omgangen.

Da kunne det virke som om hjemmelaget roet litt ned, samtidig som Sandefjord gjorde litt færre feil. Sander Linderud, 2 ganger Fredrik Engelstad, Sander Ree-Lindstad og Simen Søgaard, og vipps var de bare fire bak på 22-18. Men så kom et par skuddbom, og Arendal dro fra igjen. Det var riktignok ti minutter igjen å spille, men momentet var liksom borte. Fire mål bak ble til sju, og Arendal kunne safe inn de to poengene.

Målskårere for Sandefjord: Sander Wennberg Linderud 6, Anders Hallberg 3, Anders Jansrud 3, Simen Søgaard 3, Sander Haakestad 2, Fredrik Engelstad 2, Tarik Repesa 2, Mats Mork 1, Kristoffer Norgren Olsen 1 (1), Håkon Økern 1 og Sander Ree-Lindstad 1.